Обади ни се сега: +359 897 014 431

Пътешествията винаги включват известна доза риск и в това се състои голяма част от очарованието им. Въпреки това, с помощта на някои от най-добрите съвети ка да се приготвим за пътуване, бихте могли да намалите шанса да се случи непредвиден инцидент по време на пътешествието Ви.

Съвети за това как да се приготвим преди пътуването:

  1. Планирайте за сценария, в който всичко се обърква. Няма съвет за пътуване, който да Ви подготви за всичко, а със сигурност по време на пътешествието Ви ще изникнат проблеми. Пригответе за случая, за който се страхувате. Ще изглеждате по-елегантно докато се справяте с проблемите.
  2. Научете най-практичните думи от местния език.  Дори тромаво изречени фрази като “Добър ден”, “Благодаря”, “Колко струва това?”, “Извинете” и “Моля” на езика на страната, която посещавате, ще зарадват хората, които ги чуят. Може дори да разчупят достатъчно нещата между вас и събеседника, така че да получите повече отколкото сте очаквали.За всеки случай можете да си изтеглете някое мобилно приложение за преводи, ако планирате пътуване в чужбина. Един от най-добрите съвети за пътуване, които бихме могли да Ви дадем е да използвате камерата на Google Translate. Тя позволява да заснемете текст, който апликацията разпознава и превежда. Това е особено полезно за пътувания извън ЕС, Америка или Австралия, където не се използват кирилица или латиница. Приложението се предлага за iOS и Android.