Обади ни се сега: +359 897 014 431

Япония през пролетта и есента

В най-японския сезон, пролетта, когато разцъфтява и прецъфтява японската вишна, сме се постарали да изработим програма, която да включва най-ярките и емблематични образни символи на Япония – Златния павилион в Киото и каменната градина „Рьоан-джи“, небостъргачите на Токио и японския хай-тек, замъците-крепости и дворците на императорите, планината Фуджи, океана, островите...

Токио, Киото, Осака, Хирошима, Хаконе, Фуджи

Първата среща със Страната на изгряващото слънце винаги е вдъхновяващо изживяване. А уловените в нашите фотоапарати образи ни помагат не само да превърнем забравимото в незабравимо, но и да изобразим вдъхновението си и възхищението си от тази страна-градина и от този народ-градинар.

ПРОГРАМА ПО ДНИ:

ДЕН 1 - София – Токио (полет)

Вечерен полет София – Доха – Токио

ДЕН 2 - Токио

Пристигане в Токио вечерта. Трансфер до хотела.

ДЕН 3 - Токио – Киото

Закуска в хотела. Отпътуваме за Киото с високоскоростния влак „Шинкансен”. Настаняваме се в хотела и следобед отиваме към Старото Киото – свободна обиколка, снимки и връщане в хотела.

ДЕН 4 - Киото – Осака – Киото

След закуската, с влака се отправяме към Осака.
Ще разгледаме известния замък-дворец в Осака (от ХVІ в). Ще посетим аквариума „Каюкан” – един от най-зрелищните в Япония. В него по много добре организиран и впечатляващ начин са представени различни форми на живот, обитаващи Тихия океан. Добре е да сме в аквариума по обедно време, когато светлината по принцип е най-неподходяща за снимки.
Привечер ще направим снимки от една от най-авангардните сгради в Осака – „Умеда Скай Билдинг”. Местоположението на сградата е идеално за прибирането от гарата Шин-Осака до Киото. Вечерта отпътуваме за Киото.

ДЕН 5 - Киото

Закусваме и започваме същинското посещението на Киото, „хилядагодишната столица на Япония” (от 794 до 1869 г). Ще посетим комплекса на Императорския дворец (градини, павилиони, тронната зала и пр.), в който и до днес се извършват официални императорски церемонии. Възможност за посещение на „Сребърния павилион“ с неговите градини. След това ще отидем до замъка „Ниджо” (ЮНЕСКО), един от най-добрите примери за архитектура от феодалната епоха в Япония. Свободно време и възможност за разходка в нощно Киото.

ДЕН 6 - Киото – околности – Киото

След закуската се отправяме на пътешествие извън Киото. Ще посетим комплекса Фушими Инари (основан в VІІІ-ІХ в), известен със своите хиляди яркочервени порти („тории”) по мрежата от пътеки, които водят през гориста местност към хълмa Инари. Ще продължим пътешествието си към Нара (столица на Япония през VІІІ в), където са съхранени едни от най-старите и най-големите храмове в страната. Като най-ранната постоянна столица, тя е богата на исторически съкровища. Ще посетим една от най-хубавите и автентични градини в страната, както и емблематичния за Нара храм „Тодай-джи” (VІІІ в), считан за най-голямата дървена сграда в света. Ще се разходим из историческия парк в Нара. Вечерта се връщаме в Киото.

ДЕН 7 - Киото – Хирошима

След закуска, за да избегнем големите тълпи по-късно, се отправяме на разходка в една от най-живописните бамбукови гори в Япония – парка Arashiyama (Арашияма) в покрайнините на Киото. След това ще посетим знаменития Кинкаку-джи („Златен павилион“). Храмът е построен на брега на красиво езеро, има впечатляваща с хармонията си триетажна конструкция, а горните два етажа са покрити със златен варак. После отиваме при малкия му „брат“ – Гинкаку-джи (Сребърния павилион). Построен е през 1482 година от шогуна Ashikaga Yoshimasa, като място за бягство от потъналия в пламъци и битки Киото, в периода на гражданската война през 1480 г. Този ден ще разгледаме и храма „Гиоджи“, скътан дълбоко в гората, известен със своята мъхова градина, контрастираща с кленовата гора. В късния следобед отпътуваме към Хирошима.

ДЕН 8 - Хирошима

След закуска ще се разходим из мемориалния комплекс в Хирошима, който е най-характерната забележителност на града. Паркът обхваща над 120 000 кв. м. Неговите дървета, зелени площи и алеи за разходка са в рязък контраст с визията на модерната част на града. По обяд ще се отправим към малкия остров Мияджима, който се намира на по-малко от час път от Хирошима. Островът е известен със своята впечатляваща гигантска порта („тории”) във водата. Основните сгради на храма са построени също над водата. На острова се разхождат свободно сърни и елени, които са свикнали с вниманието на хората. Връщаме се в Хирошима.

ДЕН 9 - Хирошима – Токио

Сутринта рано, след закуска, се отправяме обратно към Токио. Като пристигнем се настаняваме и отиваме да посетим музея „Миракан” – Национален музей за нови науки и иновации. Оригиналният музей предлага най-нова информация в различни области на науката, като космос и вселена, медицина, климат, опазване на природата, човешкото развитие, роботика. Ще видим демонстрация на прочутия хуманоиден робот Асимо. След това ще посетим известното улично кръстовище Шибуя и статуята на кучето Хачико, чакало вярно (чак до смъртта си) появата на своя стопанин и ще завършим вечерта във впечатляващия квартал Шинджуку.

ДЕН 10 - Токио – Хаконе - Фуджи

Сутринта закусваме и се отправяме към околностите на град Хаконе, намиращ се в полите на планината Фуджи (най-високата планина в Япония).Това е хълмист град с многобройни горещи извори, популярен като курорт от 9-ти век. Градът е атрактивен, както с културни, така и с природни забележителности. В Националния парк Хаконе (ако имаме време) ще посетим музей на открито за модерна скулптура и “Хаконе арт музей”, който притежава колекции с отлична японска керамика. Към музея има изключително красива японска градина.
Ще минем с лифт над билото на хълма до завладяващата „Долина на голямото кипене“ Оуаку-Дани. Това е район около кратера, създаден през последното изригване на вулкана Хаконе преди около 3000 години. Днес голяма част от района е активна вулканична зона, в която се наблюдават серни изпарения, горещи извори и горещи реки. От тук има разкошни изгледи към планината Фуджи при ясни дни. С лифта продължаваме до езерото Аши, откъдето ще отплаваме с лодка (в традиционен стил), към портата Хаконе-мачи. При ясно време и от тук има невероятна гледка към планината Фуджи.
Портата Хаконе-мачи е интересна реконструкция. Била е пункт за контрол на преминаването на хора и оръжия от периода Едо по известния Токайдо път между Едо (Токио) и Киото.
От Хаконе-мачи ще направим кратка разходка до местността Мото Хаконе. На видно място на върха на хълм с изглед към езерото Аши има невероятна гледка към околните планини. Късния следобяд отпътуваме обратно за Токио. Нощувка в хотела.

ДЕН 11 - Токио

След закуска ще се разходим до Хама Рикю – атрактивен парк в центъра на Токио. На един остров с прекрасни гледки има павилион за чайни церемонии. Ще се разходим до най-известния в света рибен пазар, през който минават по над 2000 тона риба и морски дарове на ден. За обяд ще можете да опитате най-прясно приготвеното суши. Последния ни следобед ще е свободен – всеки може да го прекара според своите интереси (разходки, покупки, спектакли и пр.), като ние ще се опитаме да ви помогнем в изготвянето на личните програми. Привечер се прибираме за багажа в хотела и тръгваме към летището, откъдето с вечерен полет се отправяме към България.

ДЕН 12 - Прибиране

Прибиране в София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• самолетни билети София - Токио – София (с прекачване в Доха)
• български гид
• 9 нощувки със закуски в хотели отговарящи на 3*
• 7-дневен JR Pass (карта) за влака-стрела Шинкасен
• трансфер от и до летището в Токио
• всички трансфери между градовете по програмата
• медицинска застраховка

СЪЩО МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ

Преход до най-високата точка на Балканите - връх Мусала

ДЕТАЙЛИ

Токио, Киото, Осака, Хирошима, Хаконе, Фуджи

ДЕТАЙЛИ